Ismertető:
Az ultras és huligán mentalitásról bővebben.
Az oldalon megjelent képek gyűjteménye.
Az oldalon megjelent videók gyűjteménye.
Linkcserével kapcsolatosan itt találsz infókat!
Vedd fel velünk a kapcsolatot!

hazai.jpgvilag.jpg

inter_besz.jpg

Szavazás
Tetszik a megújúlt honlap?

Nagyon jó lett!
A régebbi jobb volt!
Jó lett!
Van még mit javítani rajta!
Szódával elmegy

szavazas.jpg

HTML doboz

Szöveg helye

2012.05.31. 17:30 mészy

Pénz, pénz, pénz!

euro8.jpg

Még anno az Irigy Hónaljmirigy egyik részében volt, hogy megkérdezte az edző a játékosokat hogy mi kell a futballhoz. Mindegyik mondott párat: pénz, kapcsolatok. Ekkor rávágta az edző: hülyék! Hát a labda! Nem mondtak már anno sem nagy ökörséget, ők is tudták hogy mi megy a fociba. A jó kis paródiából aztán valóság lett...

Most hogy közeleg az EB itt is kérdezhetjük hogy mi kell a focihoz? Pénz és kapcsolatok. Pénz, pénz pénz. A sok pénz amit beszednek a szurkolóktól, illetve amit a szurkolók elvedelnek és elköltenek egyéb dolgokra. A sok pénz amit a közvetítésekre kidobálnak,  a sok pénz amit fizetnek  a csapatoknak. Pénzből áll az egész torna és az egész foci alapvetőleg. Eszméletlen összegek cserélnek gazdát, illetve tűnnek el zsebekben, egy átlagember azt fel sem tudná fogni épp ésszel.

És mi történik az egyik részével? Egy része eltűnik a zsebekben, juttatásokként feltüntetve, a másik eltűnik a másik zsebbe, erről már mindenki hallgat. Megkenik a megfelelő személyeket és kuss van. A csapatok is kapnak, hohó! De még mennyit! Játszhatnak szarul vagy jól, a lét azért megkapják ők is rendesen. Milyen jó lehet már szállodába lébecolni, használni annak szolgáltatásait, és játékosok egy garasába sem kerül az egész. Majd kifizetik a vezetők! És válságról beszélünk, meg hogy összébb kell húzni a nadrágszíjat. Na a jó....!

pénzköteg.jpg

Pénz, pénz, pénz
 

Élvezetesebb lenne ha a játékról szólna a foci, nem pedig rasszizmust, huliganizmust kiabálnának bűnöző emberek, és kevesebb pénzt kapna mindenki. Nem kellene euró milliárdokat költeni az egészre, ki lehetne jönni "olcsóbban" is, ha nem virágozna a korrupció. Sok kidobott pénz, amatőr kivitelezés. De amúgy ez igaz az egész világ működésére is. Pénz, pénz, pénz.

Nagyot változott az egész világ az elmúlt évtizedekben. Puskás Öcsi és társai forognak a sírjukba a sok korrupció meg bundázás miatt. Milyen jó is volt régen, akkor még szerették a focit és tisztán is játszották. Nem hiába vonzott több tízezres tömegeket a magyar bajnokság. Ma már örülhetünk, ha 10 ezres nézőszám valahol összejön. Sokat változott a foci és maga a játékosok mentalitása is. Régen azért játszottak mert szerették a csapatukat, élvezték a focit, ma már azért hogy menő Ferrarira és divatos ruhákra, luxuscikkekre is teljen.

aranycsapat.jpg

Aranycsapat, tömött lelátó
 

Radikális változást kellene eszközölni, mert ez így nem mehet tovább! A játék szóljon a fociról és ne a pénzről!

 

Szólj hozzá!

Címkék: korrupció pénz luxus


A bejegyzés trackback címe:

https://fanatics.blog.hu/api/trackback/id/tr294557545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása