Ismertető:
Az ultras és huligán mentalitásról bővebben.
Az oldalon megjelent képek gyűjteménye.
Az oldalon megjelent videók gyűjteménye.
Linkcserével kapcsolatosan itt találsz infókat!
Vedd fel velünk a kapcsolatot!

hazai.jpgvilag.jpg

inter_besz.jpg

Szavazás
Tetszik a megújúlt honlap?

Nagyon jó lett!
A régebbi jobb volt!
Jó lett!
Van még mit javítani rajta!
Szódával elmegy

szavazas.jpg

HTML doboz

Szöveg helye

2012.05.24. 14:30 mészy

Állatok ezek az argentinok!

barrabravas.jpg

A szó szoros értelmében. A képlet egyszerű: mindennél jobban szeretik a csapatukat, nem bírnak veszíteni, bármire képesek a céljaik eléréséért. Csak pár szösszenet az elmúlt időszakról.

2008. River Plate szurkolók vertek River Plate szurkolókat egy argentin focimeccsen. Ütötték egymást a meccs előtt, alatt és után is. Sokan megsérültek, 20 embert letartóztattak.

2009. Pablo Martín Gómezt az autójában lőtték le egy piros lámpánál - a helyi lapok számításai szerint ő volt a 249. halálos áldozat az argentin labdarúgásban az 1920-as évek óta.

2009. Ketten életüket vesztették, ketten pedig súlyosan megsérültek, amikor az argentin élvonalbeli Huracan labdarúgócsapatának drukkerei vasárnap összecsaptak egymással.

2010. Feltartóztattak tíz argentin futballhuligánt a Dél-afrikai Köztársaságba beutazáskor mivel a gyanú szerint erőszakos cselekményeket szerveztek volna a világbajnokságon. Állítólag Barra Brava tagok voltak.

2011. Belelőttek egy szurkolóba a Racing Club-Independiente argentin bajnoki labdarúgó-mérkőzés előtt kitört utcai rendbontásban.

2011. Vonatokat gyújtottak fel, jegyárusokra, és mozdonyvezetőre támadtak dühödt csoportok Buenos Aires több külvárosában. Az volt a gondjuk hogy egy kisiklott vonat miatt sokat késtek  a járatok.

2011. Egy szurkoló meghalt, több megsebesült az argentin labdarúgó-bajnokság Vélez Sársfield-San Lorenzo mérkőzésén, miután a Buenos Airesben rendezett összecsapáson a vendégdrukkerek botrányt provokáltak, rakétával lőtték meg a hazaiak kapusát és beszakították a pályát elválasztó kerítést. A találkozó félbeszakadt. Meccs előtt egy szurkoló meghalt az összecsapásokban.

2011. Kiesett a River Plate csapata az első osztályból, hatalmas balhé kerekedett belőle.

2012. A Boca Juniors játékosait saját szurkolóik támadták meg amikor a buszra igyekeztek.

2012. Boxmeccsen is alkottak a szurkolók. A fülöp-szigeteki Casimero kiütötte a hazai közönség előtt szereplő Lazaretét, majd ünnepeltetni kezdte magát. A nézők ezután mindenféle tárgyat dobáltak be a ringbe, majd többen megtámadták a győztes bunyóst és stábját, valamint az IBF képviselőit és a bírókat is.

2012. Félbe kellett szakítani egy focimeccset Argentínában, mert a szurkolók összeverekedtek a lelátókon. Lebontották az egyik elválasztó falat is, és kövekkel dobálták egymást. Az egyik edző is megsérült, amikor kővel fejbe dobták. A futballhuligánok a stadion környékén üzleteket fosztottak ki és autókat gyújtottak fel. A rendőrök gumilövedékkel oszlatták a randalírozókat.

Ez csak egy kis csemege volt az elmúlt évek, és a jelen történetéből, az erőszakos megnyilvánulások ezeknek a többszöröse. Szenvedélyes nép lévén az argentin mentalitás már túllépett egy pontot. Kábítószer, kartellek, lövöldözés, gyilkosságok, táboron belüli harcok, ez már bűnözés ami nem tartozik a lelátói kultúrához.

Szólj hozzá!

Címkék: botrány gyilkosság támadás hooligans huligánok lövöldözés argentina


A bejegyzés trackback címe:

https://fanatics.blog.hu/api/trackback/id/tr804543503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása