Ismertető:
Az ultras és huligán mentalitásról bővebben.
Az oldalon megjelent képek gyűjteménye.
Az oldalon megjelent videók gyűjteménye.
Linkcserével kapcsolatosan itt találsz infókat!
Vedd fel velünk a kapcsolatot!

hazai.jpgvilag.jpg

inter_besz.jpg

Szavazás
Tetszik a megújúlt honlap?

Nagyon jó lett!
A régebbi jobb volt!
Jó lett!
Van még mit javítani rajta!
Szódával elmegy

szavazas.jpg

HTML doboz

Szöveg helye

2012.05.15. 13:34 mészy

A lilák ékköve: Ultra Viola Bulldogs

 

uvb.jpg

Aligha kell bemutatni a lilák táborát, respektjét már a 90-es években megkapta, egy elég összeszokott kreatív tábor, amely már évtizedek óta buzdítja a kedvenceit, az UTE-t. Következő állomásunk a Szusza Ferenc Stadion B közepe.

UVB összefoglaló röviden tömören.


A Napoli–Újpest BEK találkozó és a ’91 nyarán beszerzett Supertifók hatására az 1992-es Parma–Újpest mérkőzés előtt alakult ez a csoport. Ugyan három srác alapította a csoportot, az idény végére azonban a taglétszám is megemelkedett.

  A névválasztással kapcsolatban a következőket tartjuk fontosnak leírni: akkoriban azt hittük, hogy az "ultra" kifejezés valami különc, új, nagy dolgot jelent. Így az egyesületünk színéből kifolyólag az "ultra viola" szóösszetétel már adott volt. Eközben persze élénken nézegettük a Supertifókat és lestük a transzparenseket. Végül megakadt a szemünk egy bulldogon, melyet egy Den Haag szurkolókról szóló cikkben láttunk, mint a hágaiak egyik jelképét. Ez különösképp elnyerte tetszésünket és így felvettük nevünk harmadik tagjának a "Bulldogs" szót. Történt mindez 1992. szeptember 14-én.

UVBdrapi1jpg.jpgUVB drapi: legfontosabb  a bulldog!

A csoport mérkőzéseken nem politizál, de azért a tagok többségéről mégis elmondhatjuk, hogy a jobboldal felé orientálódik. Csoport szinten barátaink nincsenek, "semlegesként" tekintünk az angyalföldi és szombathelyi szurkolókra, a többi csapat szurkolóit pedig nem szívleljük. Ellenségeink közül kiemelkednek a Ferencváros, a Kispest és a Diósgyőr szurkolói.

A klub vezetésével néha találkozunk, ugyanez igaz a játékosokra is. Turnék terén, az elmúlt 15 évben az alábbi európai városokat tudjuk felmutatni: Parma (1992 KEK), Kassa (1995 UEFA), Strasbourg (1995 UEFA), Toftír (1997 UEFA), Aarhus (1997 UEFA), Kisinyov (1998 BL), Graz (1998 BL), Bruges (1998 UEFA), Újvidék (1999 UEFA), Párizs (2002 UEFA), St. Valentin (2003 edzőmeccs), Genf, Stuttgart (2004 UEFA), Pozsony (2006 edzőmeccs), Vaduz (2006 UEFA),. Ezen kívül vízilabda csapatunkat elkísértük Barcelonába. A belföldi túráinkat fölösleges felsorolni, megalakulásunk óta csapatunk minden bajnoki- és kupamérkőzésén jelen voltunk!

001_parma_ujp_kek_1992.jpgUVB On Tour Parma 1992.

Jelenleg 80 tagunk van, akik félévente fizetik a 3000 forintos tagsági díjat. A csoportban megtalálhatók a 20-as éveit töltő fiatalok és negyven feletti tapasztalt szurkolók is. A tagdíjakból befolyt pénzt a meccseken elhelyezett perselyekbe gyűjtött pénzzel együtt természetesen látványokra költjük.

A legnagyobb problémát talán a magyar stadionokat jellemző alacsony nézőszám jelenti. Újpesten csak ritkán emelkedik a nézőszám 4000 fölé, ennek ellenére elmondhatjuk, hogy szurkolótáborunkban mindig megtalálható 6-700 ember. A csapatunkat idegenbe átlagban 200-300-an szoktuk elkísérni, de vannak persze kiemelkedőbb túráink is.

 

Kommentár: Az UVB n belül működő csoportokról annyit, hogy többségük elég változatos. Vannak amelyek a tipikus Ultra Mentalitást képviselik, de vannak amelyek egészen a régi angol gyökerekig nyúlnak vissza. Ezek az úgynevezett huligán vonalak. Mint a legtöbb táborban itt is különbözőek az emberek különböző mentalitással. Egy dolog az amely nem választhatja el őket soha sem: a klubjuk iránti hűség és alázat, az hogy jóban és a bajban is kiállnak  a klubjuk mellett. És ez az igazi szurkolói erő napjainkban, és ez az amelyet EGY RENDSZER SEM TEHET TÖNKRE!


Videó az UVB-ről:

 

források: http://www.uvb92.hu

             https://www.youtube.com

Szólj hozzá!

Címkék: csoport ultras újpest uvb


A bejegyzés trackback címe:

https://fanatics.blog.hu/api/trackback/id/tr774512568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása