Ismertető:
Az ultras és huligán mentalitásról bővebben.
Az oldalon megjelent képek gyűjteménye.
Az oldalon megjelent videók gyűjteménye.
Linkcserével kapcsolatosan itt találsz infókat!
Vedd fel velünk a kapcsolatot!

hazai.jpgvilag.jpg

inter_besz.jpg

Szavazás
Tetszik a megújúlt honlap?

Nagyon jó lett!
A régebbi jobb volt!
Jó lett!
Van még mit javítani rajta!
Szódával elmegy

szavazas.jpg

HTML doboz

Szöveg helye

2012.05.17. 19:42 mészy

Csak a Kispest Mindörökké!....avagy az Ultra Red Boys

honved_logo_.jpg.ashx.jpeg 

Volt már Fradi, volt már Újpest, mi jöhet még? Egy olyan brigád, akinek nagy múltja van!

Következő galeri amelyet megismertetek veletek, az a '91 óta működő kispesti ultracsoport, amely lerakta Magyarországon az ultraélet első köveit...

Néhány srác gondolta, hogy olasz mintára ők is belevágnak egy táborba, amely majd hajtani és buzdítani fogja az ő szeretett csapatukat, a Kispestet. Megjelentek a drapériák, pirotechnikák, zászlók, amelyeken akkor már rajta volt a Kispest felirat, amely sok embernél kiverte a biztosítékot (abban az időben?). Az egésznek a 91'es Sampdoria elleni meccs adta meg a löketet, és innen számítjuk az Ultra Red Boys történetét. Igaz ekkor még nem hívták így őket, de valami elkezdődött, valami hatalmas...

oldschoolURB.jpgAz URB 1991-ben

 

Magyarországon elsőként(?), bár ezt sokan vitatják, de a Kanyarban vetette meg a lábát az ultra mentalitás, olasz stílusban. Az első években eléggé toppon volt a brigád, általában 600-700 fővel képviseltették magukat. Ez a létszám elég lassan alakult ki, bizonyos hátráltató okok miatt, de azért csak gyarapodott és gyarapodott a társaság, és egy igazi táborrá nőtte ki magát. Mint a legtöbb tábornál, itt is az idő folyamán egyre több lett a nézeteltérés, ezáltal egyre több, új csoport jött létre. Egy páran közülük: Mastiffs, Fedayn, Irriducibili. 1995-ben visszatért a rend, ismét az URB lett a vezető csoport. Alakult egy szekció Szelídek néven, ők voltak azok, akik a "biztonságra" ügyeltek, ezek után megszűntek az atrocitások. A Szelídek kísérték a tábort.

URB1995.jpg

Az URB 1995-ben

A kupagyőzelem után viszont elmaradt a csapat eredményesség terén, és ezt még csak tetézte az akkori elnökükkel való rossz viszony is. A brigád is bepunnyadt, ezt kihasználták a fiatalok, akik új brigád alapításáról szervezkedtek. Ennek eredménye a Nuova Guardia, amely ma a vezető szerepet tölti be a kanyarban.

A következő évek a Kanyar egyik sikertörténete, létszámilag ugyan megcsappant, viszont az a kitartó 400-500 fanatikus a lelkét is kiteszi, hogy a csapatnak jó legyen. A csapat ezzel egyidejűleg hanyatlásnak indult, sokszor a kiesés elül kellett menekülniük. A 2002-es utáni évben a fanatikus drukkerek is visszavettek  a tempóból, sokszor félgőzzel nyomták a stílust, volt hogy szurkolás sem volt.

ultraskispest2012.jpg

A kispesti tábor napjainkban

Napjainkban a kispestiek azért küzdenek, hogy a csapatuk és a táboruk is a legjobb legyen. Erre minden esély meg van, de ehhez a feladathoz fel kell nőnie a magyar labdarúgásnak is!

Szólj hozzá!

Címkék: Ultra Red Boys Kispest URB CSAK


A bejegyzés trackback címe:

https://fanatics.blog.hu/api/trackback/id/tr214522745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása