Ismertető:
Az ultras és huligán mentalitásról bővebben.
Az oldalon megjelent képek gyűjteménye.
Az oldalon megjelent videók gyűjteménye.
Linkcserével kapcsolatosan itt találsz infókat!
Vedd fel velünk a kapcsolatot!

hazai.jpgvilag.jpg

inter_besz.jpg

Szavazás
Tetszik a megújúlt honlap?

Nagyon jó lett!
A régebbi jobb volt!
Jó lett!
Van még mit javítani rajta!
Szódával elmegy

szavazas.jpg

HTML doboz

Szöveg helye

2012.05.23. 14:00 mészy

Bundásliga...avagy mi folyik itt?

__bundabotrány_1.jpg

Manapság az ember egyre többet hall a bundabotrányról, megvesztegetésekről, de az egyszerű ember számára ez teljesen felfoghatatlan. Annyi fizetés után kinek van még pofája elárulni szeretett klubját?

Az elmúlt években az ember mást sem hall csak azt, hogy meccseket adnak el, bírókat vesztegetnek meg, a fogadási maffia játékosokat hálóz be, és akit sikerül behálózniuk ott könyörtelenül kihasználják az adódó lehetőségeket. "Szegény játékosok" kapnak is az alkalmon, hiszen nem elég nekik rongyos egy millió, miért ne kaphatnának mondjuk 10-15 milliót? És ezért vannak akik a becsületüket is felrakják a téten, elárulják a játékostársakat, elárulják a szeretett csapatukat.

Magyarországon sincs ez másképp, csak nehéz rábizonyítani az emberkékre. Tény, az alacsonyabb osztálybeli meccsekre jobban rá lehet menni, mivel ki gondolná, hogy pl. egy NB II-es meccset megvenne valaki? Pedig ilyen is volt, csak nem nemzetközi mércével mért értékben, annak elenyésző összegét ajánlották  a focistáknak. De ki gondolná hogy nagy múltú focicsapatok is belekeverednek ebbe az ügye? Amúgy is horribilis összegű pénzmennyiség áramol a foci keringésébe, de úgy látszik még több kell, még ennél is több.

penz_bundabotrany.jpg

Pénzzel akármi megvehető, akár a foci is
 

Az egész ott lett elcseszve, hogy hatalmas mennyiségű pénzeket dobálnak ki az ablakon,  a játékosok a teljesítményükkel nem egyenértékű fizetést kapnak. Így hát kiegészítésként kezelik azokat a piszkos pénzeket, amik aztán a csalásokból befolynak. De egy eladott meccs akár a bajnoki cím sorsát, helyezéseket dönthet el, de a becsület úgy látszik megvehető. Pár "rongyos" millióért. A legjobb lenne, ha teljesítmény szerinti béreket osztanának ki, talán akkor ki lehetne jönni több tízezer forintból. Nem viccelek uraim! Ez a teljesítmény nem ér meg milliókat, elég csak az NB I. meccseit megnézni!

Sajnos ezekre az emberekre nehéz rábizonyítani a vádakat, mivel tagadnak mindent, nem hajlandóak elismerni a bűnösségüket. Még szerencse hogy akiket megkeresnek azok (talán?) vígan dalolásznak, mások viszont elfogadják a kedvező feltételeket. Börtönbe kellene az összeset dugni, életfogytiglanra! Vagy pedig végezhetnének fizikai munkát valamelyik külföldi bányába, akkor talán 100X átgondolták volna hogy szabad-e ilyet csinálni. Az a baj hogy az ilyen még abból sem tanul.

Kofejto_barlanggal.jpg

Focipálya helyett mehetnének a Kőfejtőbe "játszani"
 

Az egészet a naiv foci fanatikusok és a tisztességes(?) focistáb szívja meg, a drukkerek utaznak hogy minden meccsen ott legyenek, irdatlan mennyiségű pénzt "pazarolnak el" grundfocira, közben meg nem tudják hogy a csapatból x y játékos éppen eladja az aznapi meccset. Nem csak a játékostársak vannak becsapva hanem a szurkolók is. Azok akik az egész tetves magyar fociba tartják az életet, akik vakon követik  a csapatot bárhová, akár a "pokolba" is.

Szóval magába nézhetne az egész magyar foci társadalom, főleg a játékosok és a "szakértők", akik annyira szakértők, mint te vagy én! Feleslegesen ne költsünk szarra (játékosra), takarékoskodjunk  a fizetésekkel (mondom tíz-húszezer forintot ha megér néhány játékos teljesítménye), fékezzük meg a csalásokat. Az a baj hogy ezek szép szavak, én személy szerint nem merek előre belegondolni mi lesz itt a későbbiekben, de remélem hogy hamarosan helyreáll a rend (vagy nem, és jönnek  a további csalások).

Bűnhődjenek a bundázók!

Szólj hozzá!

Címkék: bundázás bundabotrány


A bejegyzés trackback címe:

https://fanatics.blog.hu/api/trackback/id/tr944533065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása