Ismertető:
Az ultras és huligán mentalitásról bővebben.
Az oldalon megjelent képek gyűjteménye.
Az oldalon megjelent videók gyűjteménye.
Linkcserével kapcsolatosan itt találsz infókat!
Vedd fel velünk a kapcsolatot!

hazai.jpgvilag.jpg

inter_besz.jpg

Szavazás
Tetszik a megújúlt honlap?

Nagyon jó lett!
A régebbi jobb volt!
Jó lett!
Van még mit javítani rajta!
Szódával elmegy

szavazas.jpg

HTML doboz

Szöveg helye

2012.05.30. 21:55 mészy

Félelem és resztketés a megyei osztályban is

falusimeccs.jpg

A szurkolók mind egyformák, még Pusztamucsaröcsögén is. Most nem leszólni akarom a megyei csapatok szurkolóit, hiszen ők is tudnak fanatikusok lenni, de azért a falusi meccseken jókat lehet nevetni. Ha már csak a sok visszamaradott emberre (utca emberére) gondolunk.

Mostani helyszínünk Nyíribrony. A helyi Nyíribrony-Terem összecsapáson történt incidensek ráébresztettek minket is, hogy tök mindegy hogy az megyei I-II-III. vagy akár NB 1-2, a szurkolók mindenhol vehemensen viselkednek, reagálnak le bizonyos helyzeteket. Ez történt Nyíribronyon is, az El Classicon.

A játékvezető hármas sípszavával nem ért véget a Szabolcs megyei II. osztály Díjözön-csoport 27. fordulójában játszott, 5-1-es hazai győzelemmel végződő Nyíribrony – Terem bajnoki összecsapás. A mérkőzésen történteket mindkét fél másként értékeli.

Várható volt, hogy Körmös Miklós, a vendégek mesterének találkozó utáni nyilatkozatával – mely szerint „az egész mérkőzésen trágár, rasszista és fajmegkülönböztető szavakkal illettek minket, és ezt a spori szó nélkül hagyta” – még nem fejeződött be a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei másodosztályú pontvadászat Díjözön-csoport 27. fordulójában rendezett Nyíribrony – Terem mérkőzés. A pályán ugyan véget ért a küzdelem – a házigazdák 5-1-es sikert arattak –, azon kívül azonban tovább folytatódik a szópárbaj a felek között.

A meccsen történtekről ugyanis a teremi szurkolók levelet írtak, melyet a Kelet-Magyarország szerkesztőségébe juttattak el.

– Szeretnénk megosztani itt a lap hasábjain teremi szurkolóként átélt negatív élményünket, melyet a Nyíribrony–Terem mérkőzésen volt szerencsénk megtapasztalni. Teremi szurkolóként többen kísérjük figyelemmel csapatunk mérkőzéseit. Így történt ez 2012 május 27-én, Nyíribronyban is. Az első félidőben – kevés irritáló megjegyzésen kívül, amit néhány nyíribronyi törzsszurkoló kiabált – nem történt semmi különös. Aztán a második félidőben a nyíribronyi szurkolók közül egy páran trágár, obszcén szavakkal illették a teremi szurkolókat, illetve játékosokat. Különösen csúnya volt részükről a játékosaink nemzetiségi hovatartozásának bekiabálása, a „románozás”, holott majdnem mindegyik játékosunk magyar állampolgár és állíthatom, hogy százszor emberségesebbek mint némely nyíribronyi szurkoló.

Szurkolóink között voltak gyerekek is, akikben az ilyenfajta „erőszakos szurkolói megnyilvánulás” félelmet keltett. Szeretünk meccsre járni a családunkkal, szeretünk kulturáltan kikapcsolódni, de a nyíribronyi szurkolók – tisztelet a kivételnek – minősíthetetlen viselkedése miatt a kellemes kikapcsolódás rémületbe csapott át. Köszönhető ez annak, hogy a nyíribronyi szurkolók egy része nem ismeri a sportszerű szurkolás fogalmát. A mérkőzés végét meg sem várva gyerekeinkkel kénytelenek voltunk elhagyni a pályát. Ha a csapatuk győzelmét ilyen erőszakos módon ünnepelték, mi történik ha ne talán vesztésre áll a csapatuk… Több helyen voltunk már családunkkal szurkolni – Nyírtelek, Ófehértó, Nyírmihálydi –, de ilyen minősíthetetlen szurkolói táborral még sehol nem találkoztunk.

 

Kommentár: Hatalmas meccs lehetett, ha a szurkolók ennyire agresszívan viselkedtek, biztos az új diszóól elkészülését ünnepelték meg. Ha valaki román akkor gondolom románnak kell hívni, nem hiszem, hogy a TSZ dolgozók tévesztették el a házszámot. Tény, hogy a falusi meccseken még trágárabbak az emberek, úgy is mondanánk, hogy mucsaiként viselkednek. Mielőtt az jönne le, hogy én mekkora gyökér vagyok azért mert ilyeneket írok, tájékoztatok mindenkit hogy én is falusi vagyok, szóval tudom miről beszélek! :)

forrás: megyeifoci.hu

Szólj hozzá!

Címkék: falu balhé megyei foci megyei


A bejegyzés trackback címe:

https://fanatics.blog.hu/api/trackback/id/tr474556029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása