Ismertető:
Az ultras és huligán mentalitásról bővebben.
Az oldalon megjelent képek gyűjteménye.
Az oldalon megjelent videók gyűjteménye.
Linkcserével kapcsolatosan itt találsz infókat!
Vedd fel velünk a kapcsolatot!

hazai.jpgvilag.jpg

inter_besz.jpg

Szavazás
Tetszik a megújúlt honlap?

Nagyon jó lett!
A régebbi jobb volt!
Jó lett!
Van még mit javítani rajta!
Szódával elmegy

szavazas.jpg

HTML doboz

Szöveg helye

2012.06.05. 10:31 mészy

A lengyel fanatikusok kihagyják az EB-t?

c.jpg

A zűrzavaros helyzet mellett az sem elképzelhetetlen, hogy a lengyel csapatokat támogató szurkolói körök bojkottálják a meccseket és nem jelennek meg a hazai rendezésű Európa-bajnokságon. Mindennek az oka a korrupció és a szurkoló-ellenes magatartás.

Évek óta háborúban áll a lengyel szurkolói csoportok nagy része az általuk korruptnak tartott, és gyakran valóban korrupciós ügyekbe is keveredő labdarúgó szövetséggel. A helyzet ez év elején, februárban mérgesedett el, amikor a még a tavalyi bajnok és kupagyőztes játszott volna szuperkupa-döntőt egymással. A Wisla Krakkó mint előbbi és a Legia Varsó mint utóbbi játszotta volna a híres 145 milliárdos csodastadion nyitómeccsét. De nem játszották: hiába vettek krakkói szurkolók ezrei is jegyet a varsói meccsre, a szövetség végül nem engedte azt lejátszani.

A Nemzeti Sport Online szerint a háborúskodás most odáig fajult, hogy a a klubcsapatok szurkolói köreinek tagjai nem akarnak kimenni a lengyel válogatott meccseire. Ennek persze oka az is, hogy a jegyek vásárlását úgy intézték, hogy a szurkolók nem tudtak egységes, szervezett csoportokban meccsre menni – képzeljük el, hogy Újpest-, Fradi- és Honvéd-szurkolók ölelgetnek diósgyőrieket, Loki- vagy MTK-szurkereket. Hm.

Ráadásul egyes szurkolói csoportoknak fáj, hogy a válogatottban több honosított játékos is van, így a francia-lengyel kettős állampolgár Perquis, vagy a korábbi utánpótlás  válogatottban Sebastian Boenisch. Ez a sérelem azért furcsa egyébként, mert négy év a brazil származású Guerreiro volt a lengyel csapat játékmestere – igaz, elég béna volt –, míg az ezrefordulón a nigériai Emmanuel Olisadebe 25 válogatott meccsén 11 gólt lőtt; a mostani keretben Lewandowskit leszámítva senki nincs 10 gól fölött.

A lengyel szurkolók fenyegetése egyébként azzal járhat, hogy a nyugat-európaiak lengyel futballhuligánoktól és lelátói rasszizmustól való félelme alaptalan lesz – és persze ahhoz is, hogy a lengyelek a vártnál kevésbé élvezhetik a hazai pálya előnyeit.

Kommentár: Most hogy beváltják-e bojkottálásra tett ígéretüket vagy sem, az majd az EB-n fog kiderülni, de komolyan kell venni azokat a szavakat amelyeket a lengyel fanatikusok mondanak.

Vállaljunk szolidaritást a lengyel szurkolókkal, és álljunk szemben a korrupcióval és szurkoló-ellenességgel!

forrás: polskifoci.blog.hu

Szólj hozzá!

Címkék: bojkott lengyelország eb európa bajnokság lengyelek euro2012 szurkoló-ellenesség


A bejegyzés trackback címe:

https://fanatics.blog.hu/api/trackback/id/tr424566441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása