Ismertető:
Az ultras és huligán mentalitásról bővebben.
Az oldalon megjelent képek gyűjteménye.
Az oldalon megjelent videók gyűjteménye.
Linkcserével kapcsolatosan itt találsz infókat!
Vedd fel velünk a kapcsolatot!

hazai.jpgvilag.jpg

inter_besz.jpg

Szavazás
Tetszik a megújúlt honlap?

Nagyon jó lett!
A régebbi jobb volt!
Jó lett!
Van még mit javítani rajta!
Szódával elmegy

szavazas.jpg

HTML doboz

Szöveg helye

2012.06.11. 22:43 mészy

Egy kis statisztika

1373765_58992451(1).jpg

Meglepetésre az írek és az oroszok is benne vannak a toppban szurkoló számszerileg. A listát a házigazda lengyelek uralják.

A lengyel-ukrán szervezésű labdarúgó Európa-bajnokság első négy lengyelországi mérkőzését 162 ezer szurkoló látta élőben a stadionokban: a drukkerek fele lengyel, míg a külföldi nézők közül a legtöbben az írek (10 százalék) és az oroszok (8,5 százalék) voltak.

A krakkói és a mérkőzéseknek otthont adó városok – Varsó, Wroclaw, Gdansk, Poznan – szurkolói zónáiban három nap alatt több mint 740 ezren fordultak meg: csaknem felük Varsóban szórakozott – olvasható az Eb lengyel szervezőinek hétfői közleményében.
A szurkolók nagy érdeklődéssel követték a válogatottak edzéseit is: összesen 77 ezer focirajongó jelent meg a csapatok lengyelországi tréningjein. A legtöbben – 25 ezren – a hollandokra voltak kíváncsiak.
A varsói, gdanski, poznani, wroclawi és a krakkói repülőtereken három nap alatt közel háromezer légforgalmi műveletet, azaz felszállást és leszállást hajtottak végre, ebből csaknem 500 kizárólag az Eb-t szolgálta ki. Az öt város közötti vasúti forgalomban pedig közel 1200 összeköttetést jegyeztek.

22bd6032_37e6_4dca_9f08_425ecd9673a0.jpg.jpg

Az írek is kitesznek magukért
 

Lengyelország keleti részében, a schengeni övezet határán az Eb előtti időszakhoz viszonyítva 30 százalékkal nőtt a forgalom ebben a péntektől vasárnapig terjedő időszakban: összesen csaknem 231 ezren lépték át a határt mindkét irányban. A repülőtereken 15 százalékkal nőtt a külföldi járatok utasforgalma: 40 ezren utaztak be, míg 32 ezren hagyták el az országot.
Az Eb nyitónapján, pénteken közel 12 ezer rendőr és mintegy 2600 városőr felügyelt a rendre az öt lengyel nagyvárosban. A rendvédelmi szervek jelenlétét az ukrajnai mérkőzések idejére csaknem felére csökkentették, míg a vasárnapi összecsapásokon már 7300 rendőr és 1900 városőr volt szolgálatban.
Három nap alatt majdnem 700 alkalommal volt szükség orvosi beavatkozásra és összesen 28 alkalommal került sor rendbontásra.


Kommentár: 28 rendbontás 3 nap alatt? Az szép! Magamat ismétlem, ha azt mondom, felesleges volt ez az agyonszervezkedés, szerintem pihenni is küldhetnénk a hatósági szerveket, az ő szempontjukból kudarc ez az EB, de a szervezők szempontjából is.

forrás: szon.hu

Szólj hozzá!

Címkék: statisztika európa bajnokság euro2012 euro 2012


A bejegyzés trackback címe:

https://fanatics.blog.hu/api/trackback/id/tr934581931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása