Ismertető:
Az ultras és huligán mentalitásról bővebben.
Az oldalon megjelent képek gyűjteménye.
Az oldalon megjelent videók gyűjteménye.
Linkcserével kapcsolatosan itt találsz infókat!
Vedd fel velünk a kapcsolatot!

hazai.jpgvilag.jpg

inter_besz.jpg

Szavazás
Tetszik a megújúlt honlap?

Nagyon jó lett!
A régebbi jobb volt!
Jó lett!
Van még mit javítani rajta!
Szódával elmegy

szavazas.jpg

HTML doboz

Szöveg helye

2012.06.12. 21:22 mészy

Összebalhéztak a lengyelek és az oroszok +képek!

image.aspx2.jpeg

A lengyel kemény legények összeütöttek az oroszokkal, akik az esti Lengyelország-Oroszország meccsre tartottak éppen. Kialakult egy adok-kapok, aminek a kiérkező rendőrség vetett véget.

A varsói Nemzeti Stadionba meghirdetett csoportmérkőzésre vonuló mintegy ötezer orosz szurkolót több száz fős lengyel drukkercsoport fogadta. Az orosz szurkolók jelszavaira és dalaira lengyelekkel reagáltak, oroszellenes jelszavakat kiabáltak, majd rárontottak az oroszokra, akik keményen visszavágtak. 

Több tucat ember rugdosta, ütlegelte egymást. Sokan álarcot viseltek, és köveket, petárdákat dobáltak, a rendőrség vízágyú és könnygáz bevetésével volt kénytelen csillapítani a felhergelt tömeget. Több személyt előállítottak. A lengyel és külföldi hírügynökségek tudósítói több sérültet láttak, akiket a helyszínen láttak el.

Az orosz drukkerek zöme azonban kimaradt az összecsapásból, és rendőrségi kísérettel vonult át az arénához vezető hídon. A menet résztvevői úgy nyilatkoztak a lengyel sajtónak, hogy békés, politikamentes eseményen vesznek részt, és elítélték a provokátorokat.

A lengyel közvéleményt hetek óta foglalkoztatta a téma, mert a keddi meccsnek politikai aktualitása is van: a mérkőzést az orosz nemzeti ünnep napján tartják meg. A felhevült kedélyeket az orosz válogatott több lengyelbarát fellépése is csillapította.

Az orosz szurkolók a tervezett felvonulásról előre értesítették a fővárosi hatóságokat, így a rendőrség felkészülhetett a rend biztosítására.

Képek az incidensről:

image.aspx7.jpegimage.aspx8.jpegimage.aspx.jpegimage.aspx6.jpegimage.aspx5.jpegimage.aspx3.jpegimage.aspx4.jpegimage.aspx2.jpeg7.jpg8.jpg1.jpg6.jpg9.jpg5.jpg3.jpg2.jpg

forrás: hvg.hu

Szólj hozzá!

Címkék: képek verekedés balhé oroszok európa bajnokság lengyelek euro2012 euro balhé


A bejegyzés trackback címe:

https://fanatics.blog.hu/api/trackback/id/tr184584343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása