Ismertető:
Az ultras és huligán mentalitásról bővebben.
Az oldalon megjelent képek gyűjteménye.
Az oldalon megjelent videók gyűjteménye.
Linkcserével kapcsolatosan itt találsz infókat!
Vedd fel velünk a kapcsolatot!

hazai.jpgvilag.jpg

inter_besz.jpg

Szavazás
Tetszik a megújúlt honlap?

Nagyon jó lett!
A régebbi jobb volt!
Jó lett!
Van még mit javítani rajta!
Szódával elmegy

szavazas.jpg

HTML doboz

Szöveg helye

2012.06.14. 11:15 mészy

Eddig van mit csemegézni

image.aspx.jpeg

Új hét új balhék. A hétfői nap még csak csendesen telt el, de a keddi napon ismét hallattak magukról a lengyel és orosz huligánok.

Először még csak feszült volt a légkör, hiszen várható volt, hogy az oroszok fel fognak vonulni 12-én, a lengyel kormány biztosította is nekik a biztonságot és a békés menet lehetőségét. Június 12-e az oroszok nemzeti ünnepe és várható volt, hogy több ezer fős tömegek fognak felvonulni, hogy együtt emlékezzenek. Az emlékezéssel egybekötött jelmondatok skandálása, és ordenárézás azonban vagy felbőszítette az amúgy is bojkottot hirdető lengyel huligánokat, vagy csak nem találtak más szórakozást így estére.

A lengyel huligánok először a jegy nélküli szurkolókat verték meg, pár autót is szétvertek, majd továbbálltak a rendőrök kiszállásakor más móka után nézve.

Később a felvonuló szurkolók ellen meneteltek, itt alakult ki a legnagyobb csetepaté. Kb 100-200 lengyel hool várta a közel 5000 fős orosz tömeget. Hatalmas összecsapás alakult ki, az oroszok énekeltek és orosz jelszavakat skandáltak, a lengyelek trágár, mocskos szavakkal illették az oroszokat és bumm! Összecsapott a két társaság, minden volt: petárdák, kövek, üvegek, sokan maszkot is viseltek a harc során. Több tucat ember ütötte és rúgta egymást, nem kímélve az egyszerű mezei szurkolókat sem. Az oroszok nagy zöme azonban kimaradt az összecsapásokból, ők a rendőrök mögé megbújva várták a harcok végét.

image.aspx4.jpeg

Sokan a földön végezték
 

A rendőrök csak nagy nehézségek árán tudták szétválasztani a feleket, vízágyút és könnygázt bevetve. Amúgy még éles lőszert is bevetettek figyelmeztető lövések gyanánt. A mérkőzés után sem csillapodtak a kedélyek, a szurkolók ismét egymásnak estek, a rendőröknek itt is intézkedniük kellett.

A rendőrség őrizetbe vett 180 személyt köztük oroszokat, lengyeleket, és tudomásunk szerint egy magyar szurkolóra is bilincs került.

Az orosz szövetség azóta már megkapta a büntetését, 120 ezer eurót kell befizetnie az UEFA perselyébe, illetve fenyegetést kaptak, 6 pontot vonnak le a következő EB-selejtezők során, ha a drukkerek továbbra is balhézni fognak.

Ez van eddig, a keddi napot leszámítva, viszonylag békésen telik ez a hét, csak kisebb összezördülések voltak. De még hosszú a vége, várjuk ki!

Szólj hozzá!

Címkék: balhé eb oroszok szurkolók európa bajnokság lengyelek euro2012 euro 2012 euro balhé


A bejegyzés trackback címe:

https://fanatics.blog.hu/api/trackback/id/tr844587502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása