Ismertető:
Az ultras és huligán mentalitásról bővebben.
Az oldalon megjelent képek gyűjteménye.
Az oldalon megjelent videók gyűjteménye.
Linkcserével kapcsolatosan itt találsz infókat!
Vedd fel velünk a kapcsolatot!

hazai.jpgvilag.jpg

inter_besz.jpg

Szavazás
Tetszik a megújúlt honlap?

Nagyon jó lett!
A régebbi jobb volt!
Jó lett!
Van még mit javítani rajta!
Szódával elmegy

szavazas.jpg

HTML doboz

Szöveg helye

2012.06.16. 12:00 mészy

Agria Ultras interjú

0.jpg

Következő interjúmat az egri Agria Ultras-szal készítettem, akik az Egri FC csapatának a vezető szurkolói csoportja. Alanyom Jocó, az Agriások egyik capoja, aki örömmel válaszolt a kérdéseimre.

Üdvözöllek! Szeretnélek titeket egy interjúra invitálni, kíváncsiak vagyunk rátok, mint táborra, de szellemiségben is szívesen megismernénk titeket! Az interjú a http://fanatics.blog.hu oldalon fog megjelenni!

Kérlek, mesélj magadról pár mondatban! 

A nevem Egri Jocó, én töltöm be a táborban a koordinátori szerepet. Ez annyit takar, hogy én állítom be az embereket a helyükre és vezénylem a koreókat (pirotechnika, drapik). Külön szerepe már csak az előénekesnek van. Öt fővel visszük a bandát és megosztva csinálunk mindent. Szabadidőmben a tábor ügyei intézése mellett, rendszeresen edzek és többnyire józan életet élek.

Ha már Agria Ultras, mikor és milyen körülmények között alakult a csoportotok? 

Ez ennél kicsit bonyolultabb: a tábor nagyon régen alakult. Arra gondolok, hogy már a 26 évvel ezelőtti NB I-es mérkőzéseken is volt tábor, de az idők során több névváltozáson esett át, sokan le is szakadtak, illetve átpártoltak más sportágra, majd egy ideig meg is szűnt a szervezett szurkolás. Azonban a mai meccsekre kijárnak a régi alapítók is, aminek mi nagyon örülünk. Ha a mostani brigádot nézzük, akkor kb. 4 éve lehetünk aktívak ezzel a névvel és az NB III. óta követjük a csapatot.

clip_image002.jpg

Töretlenül harcolni a csapatért
 

Miért alapítottátok a csoportot? Szurkolói kedvtelésből született meg az AU, vagy „vallást” akartatok teremteni?

Ahogyan azt említettem a tábor túl régi ahhoz, hogy nyilatkozni tudjak a kezdetektől így annyit mondhatok, hogy a jelenlegi Agria Ultras mindenképp egy „vallási jellegű” csoportosulás (természetesen nem a szó szoros értelmében). Büszkék vagyunk rá, hogy egriek vagyunk és tiszteljük a város elért érdemeit. Csak az tudja, milyen érzés ez, aki itt nőtt fel… Tehát összeálltunk és hangosan buzdítjuk Eger egyik kiemelkedő csillagát, az Egri FC-t. A kezdetben csak mókának induló szurkolás mostanra egy kialakulóban lévő komolyodó táborrá állt össze.

Mutasd be kérlek pár mondatban a tábor hierarchikus felépítését! 

Nos a tábor úgy épül fel, hogy többnyire diktatúra van, ami azt takarja, hogy mindenki egy emberre figyel és várja az utasítást, viszont ezen felül van 4-5 ember („az alapítók”), akik felügyelnek meccs előtt, meccs közben és meccs után is mindenre. Ők intézik a belépőket a koreót, fogadják a vendég tábort, ha jó a kapcsolat és igazából minden lényeg kérdésében intézkednek. Ennek a rendszernek köszönhetően úgy gondolom, hogy egy fegyelmezett és jól szervezett társaság vagyunk.

Szellemiségben milyen az arculatotok? Ultra mentalitást képviseltek, vagy baráti alapon működtök, esetleg a balhés vonalat követitek?

Örülök ennek a kérdésnek! A tábor eléggé vegyes, többnyire nemzeti beállítottságú, de legfőképpen lokálpatrióta fiatalokból áll. A pár évvel ezelőtti újra kezdés tisztán baráti alapon szerveződött meg. Most már, ahogy a létszámunk is bővül, természetesen ez felhígult. Jelenleg inkább az ultra-stílust képviseli a többség. Biztos vagyok benne, hogy a tábor bővülésével valószínűleg sokkal árnyaltabb lesz a társaság. Az első és legfontosabb számunkra: EGER. Ez után jön, minden más. Nem keressük a bajt, de ha úgy alakul kiállunk magunkért! Ezt persze senki ne vegye felhívásnak. Nem tervezünk semmilyen balhét, semmilyen táborral.

556110_416928318327863_434389619_n.jpg

Legfontosabb: Eger
 

Milyen a kapcsolatotok a többi táborral? 

Mivel friss NB I-esek vagyunk, így nagyon nem tudunk nyilatkozni. Az már biztos, Diósgyőrrel jó baráti viszonyt ápolunk, mert ugye bár Borsod-Heves …(: De több más táborból is kaptunk pozitív visszajelzéseket, kapcsolat felvételi szándékot. Az idő eldönti, hogy milyen viszonyok alakulnak ki.
Viszont már akadt kevésbé szimpatikus tábor, mint pl. a Nyíregyháza akikkel már volt komolyabb konfliktusunk.

Itt még ki kell térnem az Ultras Egerre is, mint a másik egri szurkolótáborra. Sajnos annak ellenére, hogy még viszonylag kevés ultra van a városunkban, mégis személyes konfliktusok, gyerekes sértődések miatt, nem valami jó a kapcsolat a vezetőikkel. Hangsúlyozva csak a vezetőikkel! Ez így alakult. Mi nem járunk vízilabdára és már szervezetten ők se járnak hozzánk.

Legemlékezetesebb alakításotok? 

Talán arra emlékszem a „legszívesebb”, amikor még az NB III-as időkben lementünk Gyöngyösre. A túra úgy indult, hogy ingyen lesz a busz és a belépőt is el tudjuk intézni. A vége vonat lett és 13 ezer mínusz… jegy, belépő, bírság, egyebek :D Gyöngyösön a „stadionról” annyit, hogy a hazai és a vendég szektort egy tyúkketrec darabjai választották el, és miközben mentünk a vendég „szektorba”, a stadion lépcsői 40-50 cm-es darabokban szakadtak le alólunk, valószínűleg rég nem látott szurkolókat. Elég morbid volt, ráadásul a meccs vége felé a gyöngyösi nyugdíjasok már a kaszát fenték mellettünk. Sajnos ezen a meccsen szakadt meg egy szép veretlenségi sorozatunk, de a lényeg az volt, hogy ez tekinthető az első komolyabb létszámú idegenbeli szereplésünknek. Úgy velem, hogy az igazán nagy alakítások még csak most várnak ránk!

Milyen a kapcsolatotok a vezetőséggel, illetve a játékosokkal?

Ez a közeljövőben fog eldőlni. Eddig remekül összhangban volt a tábor és a vezetőség, viszont mostanában vannak érdekes megjegyzések, amiket a tábor nem díjaz… Részünkről próbáljuk a jó viszonyt megőrizni, hiszen ők is felismerték, hogy szükség van ránk. Nem hiszem, hogy visszasírják a „szotyi zajban” eltöltött 90 perceket.

560312_417529488267746_1652268343_n.jpg

Reszkess NB I !
 

Friss NB I-es táborként mik a főbb terveitek a jövőre nézve? 

Mindenképp bővíteni szeretnénk a tábort! Még nagyon sok munka áll előttünk, szerencsére sok segítséget kapunk más táboroktól is. Örülök neki, hogy egyre többen szimpatizálnak velünk. Szeretnénk kicsit megmutatni magunkat mi is és bekerülni a nagyok közé. Úgy gondolom, ennyivel jövünk ennek a városnak, SŐT, mindenki jön ennyivel ennek a városnak, hogy megadja neki az esélyt! Várunk mindenkit a sorainkba, hogy minél hangosabban zúgjon a: HAAAAAAJJRÁÁÁÁ  EEEEGEEERR!

Köszönöm,  hogy válaszoltál a kérdéseimre, kívánok nektek friss feljutóként sok sikert a jövőre nézve, alakítsatok valamit az NB I-ben is!

 

komment

Címkék: eger ultras ultrák fanatikusok interjú/beszámoló agria ultras


A bejegyzés trackback címe:

https://fanatics.blog.hu/api/trackback/id/tr904589382
süti beállítások módosítása