Ismertető:
Az ultras és huligán mentalitásról bővebben.
Az oldalon megjelent képek gyűjteménye.
Az oldalon megjelent videók gyűjteménye.
Linkcserével kapcsolatosan itt találsz infókat!
Vedd fel velünk a kapcsolatot!

hazai.jpgvilag.jpg

inter_besz.jpg

Szavazás
Tetszik a megújúlt honlap?

Nagyon jó lett!
A régebbi jobb volt!
Jó lett!
Van még mit javítani rajta!
Szódával elmegy

szavazas.jpg

HTML doboz

Szöveg helye

2012.06.17. 20:24 mészy

Ismét balhéztak a lengyel drukkerek

wroclaw_2.jpg

11 szurkolót állítottak elő a sünök a tegnap esti csoportzáró mérkőzések közben és után.

A TVN24 hírportál szerint a lengyelek egy része még a meccs közben erőszakkal próbált bejutni a wroclawi szurkolói zónába. A másik csoport tagjai először egymással verekedtek össze, majd az agresszív drukkereket szétválasztó rendőröket dobálták meg üvegekkel.

Néhány rendőr megsérült, és az egyenruhásoknak csak a könnygáz többszöri bevetésével sikerült rendet teremteniük. Az oroszok varsói veresége után a fővárosban nem jeleztek nagyobb zavargásokat. A fehérorosz-lengyel határnál azonban az orosz drukkereket szállító különvonatot utasai feltartóztatták, amikor a lengyel rendőrség a június 12-ei varsói szurkolói összecsapások két orosz résztvevőjét leszállítatta a szerelvényről.

A hatóság szóvivője szerint békés tiltakozásra került sor: az oroszok leszálltak a vonatról, és társaik szabadon bocsátását követelték, azzal fenyegetőzve, hogy nem engedik tovább a szerelvényt. Végül még délelőtt visszaszálltak, és folytatták az utazást, míg a két előállított rendőrségi őrizetben a terespoli határállomáson maradt.

A tíz napja tartó Eb idején összesen több száz szurkolót állítottak elő rendbontásban való részvétel és a mérkőzések megzavarása miatt. Gyorsított eljárásban több lengyel és külföldi állampolgárt letöltendő börtönbüntetésre ítéltek, de a futballhuligánok többségét 500-2500 zloty (34-172 ezer forint) pénzbírsággal, vagy néhány hónapig terjedő felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtották. Néhány külföldit - köztük egy magyart is - előzetes letartóztatásba helyeztek, hogy az ügyük lezárásáig ne hagyhassák el az országot. Két oroszt pedig öt évre kitiltottak Lengyelországból és az egész schengeni övezetből.

forrás: sport365.hu

komment

Címkék: rendőrség balhé eb oroszok európa bajnokság lengyelek fanatikusok euro 2012 euro balhé


A bejegyzés trackback címe:

https://fanatics.blog.hu/api/trackback/id/tr184594548
süti beállítások módosítása