Ismertető:
Az ultras és huligán mentalitásról bővebben.
Az oldalon megjelent képek gyűjteménye.
Az oldalon megjelent videók gyűjteménye.
Linkcserével kapcsolatosan itt találsz infókat!
Vedd fel velünk a kapcsolatot!

hazai.jpgvilag.jpg

inter_besz.jpg

Szavazás
Tetszik a megújúlt honlap?

Nagyon jó lett!
A régebbi jobb volt!
Jó lett!
Van még mit javítani rajta!
Szódával elmegy

szavazas.jpg

HTML doboz

Szöveg helye

2012.06.19. 19:00 mészy

Vissza! vissza!

ce1a9b25_1f92_4d71_9c2b_585e2f16be5f.jpg.jpg

Kiestek az ír szurkolók, akik az idei EB egyik meglepetés szurkoló tábora. Nyugodtan lehet így őket nevezni, nem gondoltuk volna, hogy az ő hőskölteményeiről fog zengeni az egész világ.

Egy csupa szív szurkolótábort ismerhettünk meg az írekben, akik az idei tornán már nem fognak számunkra boldog pillanatokat okozni, mivel a csapatuk csúnyán leszerepelt a tornán, 3 vereséggel utazhattak vissza Írországba. Ha a csapatukat nem is, de a szurkolóikat tuti hogy visszasírjuk.

Az a jelenet, amikor a spanyolok 4:0-nál is kussolnak, az írek pedig szívből énekelnek, felemelő egy pillanat. Sok ember szemébe könnyeket csalhatott az említett eseménysor, az egész világon végigsöpört az ominózus meccsről készült videó. Tényleg egy szeretni való tábort ismerhettünk meg az írek személyében. A lelátón próbálták mindig a maximumot nyújtani, ez általában sikerült is nekik, napok alatt az ír szurkolók teljesítményéről cikkeztek a honlapok, médiák harsogták az ír szurkolók felvételeit, ahol ismert táborokat meghazudtoló teljesítménnyel buzdítják kedvenceiket.

3053044_c05ba8165cbf8228c346ea2d2ca9a492_wm.jpg

Bár csapatuk elbukott, a szurkolók a mennybe mentek...

A fanatizmus, amit eddig nem ismertetek az ír szurkolók szemszögéből, ezen a tornán bontakozott ki. Megismerhettük őket, láttuk, hogy nem vetik meg az alkoholt, hogy tudnak kemények is lenni (horvát-lengyel-ír bunyó), de alapvetően egy békés tábor tárult a szemünk elé, akik a meccseken mindig megtöltötték a számukra kijelölt szektorokat. Hangulatukra nem lehetett panasz, számomra egy kellemes csalódás a hangorkán, amit tapasztaltam a videókon, felvételeken. Kicsit röstellem is, hogy eddig keveset tudtam az ír szurkolói kultúráról, mondhatjuk, olyan "brites" felfogásban éltem. De ez több annál...

Egyértelmű az írekhez írt dicshimnuszok, megérdemelték volna, hogy továbbra is színesítsék az EB helyszíneinek lelátóit, az unalmas spanyolokra (akik 4:0-ás vezetésnél nem szurkolnak), szerintem ezek után kevesen kíváncsiak. Egy üdítő tábort veszítettünk el, nem egy nagy csapatnak drukkolnak, de imádják a hazájukat és a válogatottjukat.

d5c48ebd_4586_44da_a2bd_4867dd3c8ed6.jpg.jpg

Egy üde színfoltot veszítettünk el

Reméljük a közeljövőben ismét megtapasztaljuk majd, hogy milyen az ír virtus és ismét a lelátós élményekről cikkezhetünk nektek!

Hatalmas RESPEKT nekik!

Szólj hozzá!

Címkék: írek szurkolók európa bajnokság euro2012 fanatikusok euro 2012


A bejegyzés trackback címe:

https://fanatics.blog.hu/api/trackback/id/tr534598482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása