Ismertető:
Az ultras és huligán mentalitásról bővebben.
Az oldalon megjelent képek gyűjteménye.
Az oldalon megjelent videók gyűjteménye.
Linkcserével kapcsolatosan itt találsz infókat!
Vedd fel velünk a kapcsolatot!

hazai.jpgvilag.jpg

inter_besz.jpg

Szavazás
Tetszik a megújúlt honlap?

Nagyon jó lett!
A régebbi jobb volt!
Jó lett!
Van még mit javítani rajta!
Szódával elmegy

szavazas.jpg

HTML doboz

Szöveg helye

2012.07.02. 15:00 mészy

Végre véget ért!

ukran_szurkolok2.jpeg

Közel egy hónapos szenvedés és kínok után, tegnap este véget ért az EURO 2012 labdarúgó torna. Vannak akik csalódtak a szeretett csapatukban, mások viszont elégedettséggel nyugtázzák az Európa-bajnokság végkimenetelét. Egy dolog tuti: szurkolói szempontból tényleg egy élvezetes tornát láttunk (mondjuk az eleje még izgalmasabb volt, amikor még volt Lengyelország, Oroszország stb.), a fanatikusok igazán kitettek magukért, meg hát a balhé sem kerülte el az előzetes várakozásnak megfelelően.

Spanyolország megnyerte a tegnap esti döntő mérkőzést, ezzel végleg lezárhatjuk a 2012-es EB történetét. Az unalmas spanyol drukkerek láthatólag jól érezték magukat a gólok után (nem úgy mint az írek ellen), igazából hányinger volt látni őket. De hát vannak ilyen "szurkolók" is, meg olyan szurkolók is. Az egészbe most ne menjünk bele.

Hogy mi jellemezte az egész tornát?

A kezdeti várakozásoknak megfelelően jöttek a sok-sok nemzet képviselői, drukkerek hada töltötte meg Lengyelország és Ukrajna nagyobb városait. Ahogy azt várni lehetett, a botrányok sem kerülték el a médiák és a szurkoló nemzedék árgus, figyelő szemeit. A "hangulatról" a különböző országok huligánjai gondoskodtak, akik elég gyakori összecsapásokkal hívták fel magukra a figyelmet, gondoljunk csak az oroszok attakjára a szekusok ellen, vagy a lengyel-orosz mókára. Akármennyire is ódzkodtak a gondolattól, hogy esetleg a huligánok tönkretehetik a tornát, a fanatikus vadállatok gondoskodtak, hogy meglegyen mindennapi betevő. Igazából  a kezdeti időszakot jellemezte az összecsapások, rendbontások hada, a végére azért ha nem is teljesen, de elcsitultak az indulatok (ez köszönhető annak, hogy a legtöbb vehemens szurkolókat "importáló" csapatok kiestek az EB-ről).

2.jpg

Lengyel-orosz harc az EB-n
 

Láthattunk "bohóc" és fanatikus, komoly állapotokkal megáldott szurkolókat. Vicces maskarákban a bohócok, komoly ultra stílusba, szurkolói mezekbe öltözött vérbeli profikat. A meccseken is jó hangulat volt a jellemző, ezekről szintén a szurkolók gondoskodtak. Voltak pirotechnikás akciók (főként a horvátok remekeltek benne), drapériák és zászlók, és persze még több sál. A különböző országokból érkezett fanatikusok egyértelműen jól szórakoztak az egész torna alatt, ez köszönhető volt a töménytelen alkoholnak és persze a hely és az esemény "varázsának" is. Folyt a sör és az vér... Láthattunk íreket, úgy mint még soha, egy frankó kis nemzetet ismerhettünk meg bennük, nekem még most is hatalmas élmény az ő teljesítményük, reméljük, hogy még sokszor láthatjuk őket ilyen világeseményen.

6ff830bd_1d74_4710_b454_176745ffdb8e.jpg.jpg

Szurkolók és az elengedhetetlen kellék
 

Azonban hiányérzetünk támadhat annak érzékében, hogy lehetett volna több "akció" is, legalábbis az elmúlt EB-hez képest nem volt annyira nagy a felhajtás, a szurkolók sem feszültek meg olyan mértékben, mint régebben, kevesebb volt a móka és a szurkolás. Alapvetőleg viszont kijár a tisztelet nekik, mert megtették, amit kellett, nem lehetett rájuk panasz.

A honlapunkhoz elkanyarodva: jó is lesz egy kis nyugalom ennyi idő után, hiszen minden nap próbáltuk nektek a friss cikkeket elhozni. Írtunk botrányokról, balhékról, szurkolásról, mindenről, amiről az EB szólt szurkolói szempontból. Ez azért az ember energiáját is felemészti egy idő után, de remélhetőleg nem volt felesleges a munka, és értékelni tudjátok azt.

Ha kíváncsiak vagytok hogy mi történt az EB időszaka alatt szurkolói szempontból, akkor kattintsatok ide!

Szólj hozzá!

Címkék: balhé vége eb szurkolók európa bajnokság euro2012 fanatikusok euro 2012 euro balhé


A bejegyzés trackback címe:

https://fanatics.blog.hu/api/trackback/id/tr94623171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása