Ismertető:
Az ultras és huligán mentalitásról bővebben.
Az oldalon megjelent képek gyűjteménye.
Az oldalon megjelent videók gyűjteménye.
Linkcserével kapcsolatosan itt találsz infókat!
Vedd fel velünk a kapcsolatot!

hazai.jpgvilag.jpg

inter_besz.jpg

Szavazás
Tetszik a megújúlt honlap?

Nagyon jó lett!
A régebbi jobb volt!
Jó lett!
Van még mit javítani rajta!
Szódával elmegy

szavazas.jpg

HTML doboz

Szöveg helye

2012.07.06. 19:19 mészy

Eger kontra MLSZ

mlsz.bmp

Abszurd dolgok: tv-s meccsre alkalmas legyen a környezet, és hol maradnak a futball alkotó elemek, a szurkolók? Merthogy az MLSZ megint össze-vissza zagyvál mindenről, már az elején tisztázni kellett volna azt, hogy esetleg az Eger az NB I-ben nem szívesen látott "vendég", akkor most nem lenne felesleges felhajtás. Az meg a legnagyobb bűn, hogy az NB I-et színvonalasnak találják. Talán körül kellene nézni az omladozó stadionokban, hátha beleesnek egy tátongó kátyúba. Az már tuti, hogy a modern harcok legnagyobb vesztesei a szurkolók, mert úgy néz ki, a csapatok után már a szurkolók sem számíthatnak segítségre.

Az NB II Keleti csoportjából az élvonalba jutott Egri FC vezetői korábban is tudatában voltak annak, hogy a csapat stadionja nem felel meg az NB I-es szerepléshez szükséges kitételeknek, ezért a licenckérelmükben a DVSC stadionját jelölték meg a hazai meccsek lejátszására. Az MLSZ ezzel a feltétellel megadta a licencet, ám a hevesiek most nehezményezik, a szövetség kiesésre ítélte azzal a csapatot, hogy nem engedélyezi a hazai stadion használatát.

- Gyakorlatilag elvették a bentmaradás lehetőséget az Egertől. Kérdem én, hogyan várhatja el bárki is egy újonccsapattól, hogy egyfolytában idegenben lépjen pályára, hogy ne élvezze saját közönsége, szurkolótábora biztatását? Az biztos, hogy én nem megyek Debrecenbe a hazai meccseinkre. Van nekünk saját stadionunk, miért nem lehet ott szerepelnünk? - fogalmazott Jámbor János a Nemzeti Sportnak adott interjújában.

Az MLSZ pénteken közleményben válaszolt az egriek részéről napvilágot látott támadásokra, ennek szövegét az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

"A profi bajnokság színvonalának emelése, egy minél élvezetesebb mérkőzéseket hozó NB I-es liga üzemeltetése a Magyar Labdarúgó Szövetség egyik legfontosabb feladata és célkitűzése, éppen ezért követhető és tiszta feltételrendszer megvalósulásához köti a legmagasabb osztályú szereplés jogát.
Az NB II-ből való feljutás roppant nehéz feladat az ott szereplő csapatok számára, de az eredményességhez hasonlóan fontos, hogy a klubokat üzemeltető menedzsmentek teljesítsék a Szövetség minimális, európai mércével kiemelkedőnek egyáltalán nem nevezhető, a magyar közegben is teljesíthető előírásait: megteremtsék a kulturált időtöltés feltételeit, a színvonalas futball alapjául szolgáló biztos hátteret.

csanyi_mlsz.jpg

Csányi röhög a markában


Az Egri FC vezetése hónapok óta tudatában van annak, hogy jelenlegi létesítménye nem alkalmas első osztályú mérkőzések megrendezésére. Számos infrastrukturális feltétel hiányzik ahhoz, hogy Egerben biztonságos, a televízió által is közvetíthető NB I-es összecsapásokat lehessen rendezni. Erre a helyzetre – felelős módon – reagálva az Egri FC hivatalos beadványaiban hazai helyszínként a Debrecen stadionját jelölte meg nevezése során, amelyre egyébként bérleti szerződést is kötött. (A kérvényt tudomásul véve a DVSC-TEVA-éval ellentétes sorsolást készített az MLSZ Versenybizottsága, biztosítva a csapat szereplését.)

Azt állítani, tehát hogy az MLSZ most, a bajnokság kezdete előtt néhány héttel hozza lehetetlen helyzetbe az NB II Keleti csoportjának győztesét, amikor "nem engedi" Egerben szerepelni a csapatot, nem fair. Sőt ellenkezőleg, hiszen a Szövetség vezetői és munkatársai elmentek a szabályok adta legvégső határig a szakmai és személyes segítségnyújtásban, támogatásban azért, hogy a klub teljesíteni tudja adminisztratív kötelezettségeit, és hogy nevezni tudjon az NB I-be. Ezt a segítséget a jövőben is, nem csak a nyilvánosság útján, hanem a szakmai egyeztetések során meg fogja adni az MLSZ, az egri szurkolók és az egri labdarúgás fejlődése érdekében is."

Egy pillanatra álljunk meg! A labdarúgás a szurkolókért van (legjobb esetben), nem hiszem, hogy a tv-s szereplést kellene az előtérbe állítani szurkolók és a csapat igényeivel szemben, látjátok ez a nagy baj! Azért nem lehet kompromisszumot kötni, mert a tv társaságok már előre lefoglalják az adott műsoridőket, ezáltal azt is mondhatjuk, hogy a focimeccs igazodik a tv-hez. Jobb esetben ennek fordítva kellene lennie, egy kicsit nyúl viszi a vadászpuskát érzésünk lehet. Nem hiszem, hogy egy kevésbé színvonalas stadion látványától összetörne a kamera kijelzője, akkor hol van a többi rozzant stadion? Azok beleférnek az MLSZ kritériumaiba? Ezen kellene elgondolkodni! (a szerk.)

forrás: foci.hu

Szólj hozzá!

Címkék: eger mlsz baromság igazságtalanság Háztáji


A bejegyzés trackback címe:

https://fanatics.blog.hu/api/trackback/id/tr984633675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása