Ismertető:
Az ultras és huligán mentalitásról bővebben.
Az oldalon megjelent képek gyűjteménye.
Az oldalon megjelent videók gyűjteménye.
Linkcserével kapcsolatosan itt találsz infókat!
Vedd fel velünk a kapcsolatot!

hazai.jpgvilag.jpg

inter_besz.jpg

Szavazás
Tetszik a megújúlt honlap?

Nagyon jó lett!
A régebbi jobb volt!
Jó lett!
Van még mit javítani rajta!
Szódával elmegy

szavazas.jpg

HTML doboz

Szöveg helye

2012.07.12. 13:28 mészy

A szövetség egyik legfurcsább módja

veradas.jpg

Érdekes hírre bukkantam az egyik szintén blog.hu-s motorral rendelkező oldalon. Ezt szeretném most veletek megosztani, mivel nagyon érdekes módját választotta a klub a szurkolókkal való vérszerződésre!

Egy igazi futballszurkoló szívvel-lélekkel támogatja a csapatát és áldozatokra is képes érte. Földrészeket utazik át, hogy láthassa, hóban, esőben buzdítja a lelátóról a kedvenceit, és ha kell a vérét is adja a csapatért. És itt most nem a nézőtéri csatározásokra, vagy a meccs előtti és után megvívott "férfias" ökölcsatákra gondolok, hanem arra, hogy ha a csapat azt kéri, akkor egy valósi szurkoló szó szerint a vérét adja kedvenceiért. Ezt a fajta vérszövetséget szerette volna megerősíteni és a szurkolók fanatizmusát egy jó ügy érekében kihasználni a brazil második ligában játszó Esporte Clube Vitória futballcsapat, amely egy látványos ötlettel fejelte meg a jótékonysági felhívását. 

A hagyományosan vörös-fekete szerelésben játszó klub egy különleges, fehér-fekete csíkozású mezt készített a játékosoknak a kampány elején, vagyis eltűntette a mezről a szurkolóknak oly kedves vérvörös színt. Ezt követően hirdették meg véradó akciójukat, arra kérve a szurkolókat, hogy közösen küzdjenek az országban nagy problémát jelentő vérhiánnyal, és adjanak vért minél többen. Az összegyűlt vér mennyiségének növekedésével párhuzamosan, a mezükön lévő fehér csíkok is kezdtek feltelni vörössel, így adva visszajelzést a kezdeményezés állásáról. Ha elég vér gyűlik össze, a szurkolók a vérüket adva, cseppenként csempészhetik vissza a legendás vörös színt a mez csíkjaira, ezzel mintegy vérszerződést kötve a klubbal. Az ötlet egyszerre erősítette a szurkolók elkötelezettségét és szolgált egy jó ügyet, ami közül már az egyik is elég lenne ahhoz, hogy egy jó kampányról beszélhessünk. Aki tud portugálul, az itt megnézheti az eredeti kampányfelhívást is.

A portugál nyelvhez konyító kollégáink számára pedig itt van egy videó az eredeti kampányfelhívásról!

Vérszövetség

 
 
Fanatics kommentár: Tényleg elég érdekes egy "megmozdulás", de egyben ötletet adhat további ilyen összefogásra, hiszen a vér mindenhol fontos,  a gyógyítás szempontjából nélkülözhetetlen "anyag", csak gratulálni tudunk a leleményesség újabb megnyilvánulásához!

forrás: addict.blog.hu

Szólj hozzá!

Címkék: érdekes brazília csapat szurkolók szövetség fanatikusok


A bejegyzés trackback címe:

https://fanatics.blog.hu/api/trackback/id/tr914648435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása