Ismertető:
Az ultras és huligán mentalitásról bővebben.
Az oldalon megjelent képek gyűjteménye.
Az oldalon megjelent videók gyűjteménye.
Linkcserével kapcsolatosan itt találsz infókat!
Vedd fel velünk a kapcsolatot!

hazai.jpgvilag.jpg

inter_besz.jpg

Szavazás
Tetszik a megújúlt honlap?

Nagyon jó lett!
A régebbi jobb volt!
Jó lett!
Van még mit javítani rajta!
Szódával elmegy

szavazas.jpg

HTML doboz

Szöveg helye

2012.05.17. 17:40 mészy

Már a szekták is betörnek a lelátóra!

polskadrukker.jpg

Hittérítő akciókat terveznek a labdarúgó Európa Bajnokságra júniusban Wroclawba látogató cseh szurkolók körében a lengyel katolikusok - írta a prágai sajtó

A vendégszurkolóknak fenntartott szektorban a lengyel katolikusok Jézus a csehekért is meghalt! feliratú plakátokat helyeznek majd el, cseh nyelvű imakönyveket, röplapokat fognak osztogatni, s a katolikus aktivisták elbeszélgetnek az ateistáknak tartott csehekkel, hogy megtérítsék őket - tudta meg a Mladá Fronta Dnes című cseh napilap a wroclawi püspökségtől.

Csehország az EURO 2012 keretében a wroclawi csoportban fog játszani, s a lengyelek azzal számolnak, hogy a csehek tízezrei látogatnak ki labdarúgó válogatottjuk mérkőzéseire.

„Az ötlet eléggé veszélyes. Nem kizárt, hogy fordítva sül el, s megerősíti a fanatikus katolikus lengyelekről élő cseh nézeteket” - idézi a Právo című napilap Zbigniew Czendlik lengyel pap véleményét. Czendlik egyike annak a több tucat lengyel katolikus papnak, akik már évek óta a nagy paphiánnyal küszködő Csehországban tevékenykednek.

Czendlik szerint a wroclawi katolikus aktivisták tervei csak azt bizonyítják, hogy nem ismerik a cseheket. „A csehek ezt erőszaknak foghatják fel. Ráadásul nem egyházi oktatásért, hanem a futballért utaznak Wroclawba” - mutatott rá a pap. Úgy vélte: sokkal jobb lenne, ha például cseh nyelvű misét rendeznének a stadion közelében, amelyre az érdeklődők elmehetnének.

papok.jpg

Szükség van rájuk? Pár saller és kiderül!

A wroclawi katolikusok tervei a város polgármesteri hivatalának sem tetszenek. A hivatal azt állítja, hogy az ilyen akció ellentétes az UEFA előírásaival.

A lengyel katolikus egyház több száz papja és aktivistája az EURO 2012 más helyszínein is állítólag hittérítő tevékenységet tervez. Olyan témákról szeretnének elbeszélgetni az emberekkel, hogy kinek szurkolna Krisztus, ha élne, vagy miért van szükségük a keresztényeknek a futballra.

A külföldi szurkolókat katolikus filmekre kívánják invitálni. Az elképzelések között szerepel az is, hogy a külföldi szurkolók szektoraiban lengyel katolikus zenekarok játszanának - írta a Právo. Idén Lengyelország Ukrajnával közösen rendezi az Európa Bajnokságot

Kommentár: Szerintünk is felesleges a vallást bevinni a szurkolói életbe, hiszen a szurkolás maga egy vallás, és nem Istent hajszoljuk hanem a saját csapatunkat. Nagy ökör, aki ezt kivitelezni akarja! Majd kap egy két sallert a csehektől, és elmegy a kedve a hittérítéstől!

forrás: magyarkurir.hu

Szólj hozzá!

Címkék: abszurd lengyelek hittérítés


A bejegyzés trackback címe:

https://fanatics.blog.hu/api/trackback/id/tr514522608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása