Ismertető:
Az ultras és huligán mentalitásról bővebben.
Az oldalon megjelent képek gyűjteménye.
Az oldalon megjelent videók gyűjteménye.
Linkcserével kapcsolatosan itt találsz infókat!
Vedd fel velünk a kapcsolatot!

hazai.jpgvilag.jpg

inter_besz.jpg

Szavazás
Tetszik a megújúlt honlap?

Nagyon jó lett!
A régebbi jobb volt!
Jó lett!
Van még mit javítani rajta!
Szódával elmegy

szavazas.jpg

HTML doboz

Szöveg helye

2012.05.29. 15:17 mészy

Mise az EB alatt

papok.jpg

A vallási oktatás az EB ideje alatt sem fog elmaradni, kérdés csak az, hogy erre vevők lesznek-e a lázban égő fanatikusok.

A gdanski templomok az Euro 2012-es események idején speciális, idegennyelvi misékkel várják a hívőket. A kontinensviadal miatt Lengyelországba érkező szurkolók angolul, spanyolul, olaszul és horvátul is hallgatgatják az áhítatokat –adta hírül a Polskie Radió angol nyelvű honlapja.

Poland_Bialowieza_templom.jpg

Ki lesz a vallásra kíváncsi az EB alatt?
 

A balti tenger partján található PGE-stadion a C-csoport küzdelmeinek otthona lesz, így tehát az ír, a spanyol, az olasz és a horvát csapat szurkolóinak látja vendégül az alig két hét múlva kezdődő ukrán-lengyel rendezésű Európa-Bajnokságon.  A helyi püspök döntése értelmében a misék a futball-torna ideje alatt idegen nyelveken is hallgathatóak lesznek. 

Sławoj Leszek Głód mindezt vasárnap, levélben tudatta a gdanski gyülekezettel. „Kevesebb, mint két héten belül nagy tömegek érkeznek majd városunkba, elsősorban Európából, de más kontinensekről is. Hiszek abban, hogy az idelátogatók nem csak a nagyszerű futball fesztivál eseményei iránt érdeklődnek majd, hanem a Teremtőbe vetett hitüket is ápolják majd” – írta az egyházi elöljáró levelében.  A püspök szerint a határok feletti etnikai sokszínűség isten egyik adománya. 

A levél szerint az idegennyelvi misékről  a püspökség honlapján lehet majd bővebb tájékoztatást olvasni.

forrás: melano.hu

Szólj hozzá!

Címkék: vallás templom eb papok lengyelek euro2012


A bejegyzés trackback címe:

https://fanatics.blog.hu/api/trackback/id/tr934553087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása