Ismertető:
Az ultras és huligán mentalitásról bővebben.
Az oldalon megjelent képek gyűjteménye.
Az oldalon megjelent videók gyűjteménye.
Linkcserével kapcsolatosan itt találsz infókat!
Vedd fel velünk a kapcsolatot!

hazai.jpgvilag.jpg

inter_besz.jpg

Szavazás
Tetszik a megújúlt honlap?

Nagyon jó lett!
A régebbi jobb volt!
Jó lett!
Van még mit javítani rajta!
Szódával elmegy

szavazas.jpg

HTML doboz

Szöveg helye

2012.06.13. 21:17 mészy

Reménykedő oroszok, bocsánatért esedező lengyelek

orosz.jpg

Abban reménykedik az orosz kormány, hogy még egy ilyen eset/esetek nem fordulnak elő. Hát arra még nem vegyenek mérget, hosszú még az út! A lengyelek pedig a saját szurkolóik miatt kénytelenek pironkodni.

Marija Zaharova helyettes szóvivő a Rosszija 24 hírtelevízió kérdésére válaszolva hangoztatta: őszintén remélik, hogy a lengyel hatóságok minden szükséges intézkedést megtesznek a labdarúgó Európa-bajnokságra Lengyelországba utazott orosz szurkolók biztonságának szavatolására.

Orosz részről ez volt az első hivatalos reagálás a kedden Varsóban történtekre, lengyelek és oroszok összeverekedésére a két ország válogatottjának mérkőzése előtt, alatt és után.

A szerdai orosz sajtó bőséges terjedelemben tárgyalta az eseményeket. A Rosszija 24 hírtelevízió nemcsak a sokkoló képeket, a verekedést és a vérző sebesülteket mutatta, hanem néhány varsói járókelőt is megkérdezett az összecsapásról. Az összeállításban megszólalók úgy vélték, hogy nem szabad párhuzamot vonni a lengyel-orosz viszony és az oroszokra rátámadó lengyel futballhuligánok tette között.

ebbalhe2.jpg

Az ukránokkal is összeütöttek
 

Az Izvesztyija című kormányközeli orosz napilap internetes oldalán egy lengyel férfi elnézést kért az orosz szurkolókat kedden Varsóban ért támadás miatt. "Orosz barátaink! Önöknek nagyszerű csapatuk van, és tegnap szép meccset láttunk. Elnézést kérünk az idiótáink miatt. Ők nemcsak a külföldiek, hanem a lengyelek számára is a csőcseléket jelentik. Becsületes lengyelek milliói szégyenkeznek miattuk" - írta a lengyel férfi.

Kedden a varsói Nemzeti Stadionba meghirdetett lengyel-orosz csoportmérkőzésre vonuló több ezer orosz szurkolót több száz fős lengyel drukkercsoport támadta meg. Rárontottak az oroszokra, akik keményen visszavágtak. Az orosz drukkerek zöme kimaradt az összecsapásból.

A mérkőzés alatt és azt követően folytatódtak az összecsapások a lengyelek és az oroszok között, többen megsérültek. Orosz hírügynökségi jelentések szerint 184 személyt állítottak elő, köztük több orosz állampolgárt is.

forrás: hvg.hu

Szólj hozzá!

Címkék: balhé hooligans oroszok európa bajnokság lengyelek euro2012 fanatikusok euro 2012 euro balhé


A bejegyzés trackback címe:

https://fanatics.blog.hu/api/trackback/id/tr414586631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása