Ismertető:
Az ultras és huligán mentalitásról bővebben.
Az oldalon megjelent képek gyűjteménye.
Az oldalon megjelent videók gyűjteménye.
Linkcserével kapcsolatosan itt találsz infókat!
Vedd fel velünk a kapcsolatot!

hazai.jpgvilag.jpg

inter_besz.jpg

Szavazás
Tetszik a megújúlt honlap?

Nagyon jó lett!
A régebbi jobb volt!
Jó lett!
Van még mit javítani rajta!
Szódával elmegy

szavazas.jpg

HTML doboz

Szöveg helye

2012.06.28. 14:52 mészy

Minek nézi, ha nem bírja?

against_modern_football_logo_by_indehekken-d37rq4j.png 

Az Euro 2012 viadal alatt vettem észre, hogy ahány ember, annyi féle mentalitás. Van aki rámondja, hogy milyen élvezetes meccsek és foci jellemzi az egész tornát, mások legyintenek egyet és rávágják, őket nem érdekli az egész modern foci. Ha a tényekre kell támaszkodnunk, kijelenthetjük: ilyen unalmas EB-vel is ritkán találkozik az ember, a meccseken valósággal el lehet aludni, semmi motiváció, színt csak a szurkolók visznek a miliőbe.

Itt jön elő a kérdés? Aki nem bírja, az minek nézi? Megnéznek egy meccset és utána a fórumokat és közösségi oldalakat sírják tele, hogy mennyire kivan a faszuk a ... meccsel/csapattal. De akkor mi motiválja az embert, amikor leül a tv elé? Lehet hogy egyszerűen csak túl naiv és bebeszéli magának, hogy jó meccset fog látni, de a végén csalódik. Ekkor aztán jön a sírás-rívás, kiesett kedvencek, szar a bíró, mocskos modern foci...

Következő nap sem telik másként, nem veszi egyszerűen észre, hogy nincs értelme az egésznek. Csalódás az egész EB, nem csak foci szempontjából, hanem a szervezések terén is tele van hibákkal a torna. Amatőr rendezés, még amatőrebb kivitelezés. A néző/szurkoló meg becsapva érzi magát, pedig ő a legnagyobb hibás, mivel leült a TV elé egy jó meccsre számítva. Lemegy az egész EB és a szurkolóban egy egész világ dől össze, ami csak a naivság vára volt. A sok "bízom benne, hogy jó meccs lesz" típusú felfogás, a sok remény, de a végén hoppon marad.

crcseka.jpg

Összefújja a szél a legnagyobb futballkurvákat
 

Nem marad más mint a sajnálkozás és az előbb már említett telesírok mindent. Pedig saját magának köszönheti, hogy átbaszták az agyát magyarán megmondva. Kellett neki a modern foci "vívmányaiban" bíznia, a pénzéhes foci-rabszolgákat néznie, akik csak a pénz miatt szaladgálnak szorgos hangyáknak tűnve. A meccsek helyett annyi meg annyi lehetőség lett volna más programra: mondjuk barátokkal lógni, esetleg elmenni egyet focizni, vagy valamit sportolni. Csak fel kell találnia magát az embernek. Nem olyan ördöngőség ez! Akik a legnagyobb modern foci ellenesek, azok váltak a legnagyobb EB fanokká, velük vannak tele az üzenőfalak, ők sírnak az elbukott tippmix-szelvények miatt (ami egy nagy faszság), azt nem veszik észre, hogy ők is a modern gépezet részévé váltak ezzel és azzal mennek szemben, amely a mentalitásuk egy darabját jelentette eddig. Én is vétkeztem, bevallom, egy alkalommal megnéztem a kedvenc csapatom meccsét, de a vereséget úgy fogtam fel, mintha meg sem történt volna (azóta sem emésztem magamat), bár amekkora labdarúgás fan voltam régen, elcsodálkoztam magamon, hogy már mennyire nem tud megérinteni a modern labdakergetés. Inkább sportolok, vagy az oldalt szerkesztem, a barátaimmal vagyok, de akkor sem vagyok kíváncsi erre a szarra, ami a mai világ labdarúgásába megy!

Az egész írásomat felfoghatjátok egy lázadásnak, amelyet az önmaguknak ellentmondó emberekkel szemben folytatok. Ne legyetek álszentek! Amit mentalitásnak éreztek, azt tartsátok meg belül, ne menjetek szembe a gondolkodásotokkal!

Ne nézd, ha nem bírod!

Szólj hozzá!

Címkék: eb szurkolók európa bajnokság euro2012 álszentek euro 2012 against modern football anti modern foci


A bejegyzés trackback címe:

https://fanatics.blog.hu/api/trackback/id/tr224616829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása